Franse Chansons

Franse Chansons

Ronald Naar (zang) en Tim Geeraedts (piano) waren in de jaren ’90 tot twee maal toe finalist van het jaarlijkse ‘Concours de la Chanson’ in de Kleine Komedie. Ook waren ze finalist in het Parijse concours ‘Vive la Reprise’.  Ze hebben de draad weer opgepakt, bij elkaar gebracht door een smeulend vuur: hun liefde voor het Franse luisterlied waarin existentiële thema’s op poëtische wijze bezongen worden. Hun eerste voorstelling was genoemd naar een (in Frankrijk wereldberoemd) chanson: Mistral Gagnant. In november 2016 ging deze in een uitverkochte Thiemeloods in première. Inmiddels is er ook een tweede voorstelling: ‘L’espérance folle’.

Mistral Gagnant

Het programma is een voorstelling waarin diverse chansons, bekende en minder bekende, de revue passeren.  Bijvoorbeeld liederen van Brel, Aznavour, Ferré, Barbara en Renaud.  Ook heeft u kans op verrassende trouvailles zoals een Bretonse hymne uit de 6de eeuw of een uiterst meezingbaar drinklied…  Gaandeweg wordt het publiek als in een droom  meegenomen op een reis, een reis terug naar de kindertijd of naar toen je nog 20 jaar was… Publieksreacties op hun voorstelling ‘Mistral Gagnant’: “Een persoonlijk en tegelijk universeel verhaal”. “Bijzondere diversiteit, intiem én spetterend”. “Een programma uit één stuk, parels van chansons schitterend vertolkt”.

Luisteren?

Franse Chansons
Ronald chante Mistral Gagnant
Franse Chansons
Thiemeloods 2016
Franse Chansons
Tim Geeraedts

L’espérance folle

Werelden die vaak gescheiden blijven, ontmoeten elkaar. Bijvoorbeeld de passie van Jacques Brel naast de troostende lichtheid van Guy Béart, de meeslepende melancholie van Charles Aznavour naast de vlijmscherpe pen van Boris Vian. De titel van het programma is ontleend aan een lied van Guy Béart waarin we uitgenodigd worden steeds weer opnieuw open te staan voor de verrassingen die het leven voor ons in petto heeft. Laat u verrassen…. Op zondagmiddag 5 november in de Thiemeloods te Nijmegen of op zaterdagavond 18 november in het Beauforthuis te Austerlitz. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de websites van Thiemeloods en Beauforthuis.

Boekingen

‘Mistral Gagnant’ en ‘L’espérance folle’ zijn te boeken voor theater (kleine zaal). Ook een intiem huiskamerconcert is mogelijk.