Lied van de Ziel

Geïnspireerd door het fenomeen van de ‘Singkreise’ in Duitsland, zijn Harja en ik in de herfst van 2010 begonnen met het maandelijkse Lied van de Ziel in Veenendaal. Zingen is in deze benadering niet een kunstvorm waarin het om prestatie gaat, ook niet alleen een emotionele uitlaatklep waarbij het puur om zelfexpressie gaat. Het samen zingen schept een sprankelende ontmoetingsruimte. Zingen als ‘basisbehoefte van de ziel’. Dat wil niet zeggen dat er geen plaats is voor luchtigheid en humor!

Tijdens de avonden in Veenendaal zingen we eenvoudige meerstemmige muziek uit allerlei delen van de wereld. Er is ruimte voor stilte, een gedicht, een tekst, verhaal, sprookje of eenvoudig ritueel. Vaak zullen liederen afkomstig zijn uit spirituele tradities, het zijn dan echter geen specifieke geloofsinhouden maar eerder universeel menselijke religieuze ervaringen die bezongen worden. Elke religieuze traditie bezingt het verlangen naar heelheid. Zingen opent het hart, verbindt ons met onszelf en elkaar.

Elke avond staat in een bepaald thema. Voorbeelden van thema’s: ‘Water’, ‘Vrijheid’, ‘Nacht’… De bijeenkomsten zijn los van elkaar te bezoeken.

‘Lied van de Ziel’ vindt plaats in ‘Het Venster’, Ruimte voor bezinning en bezieling, Vijftien Morgen 2, 3901 HA Veenendaal. Makkelijk bereikbaar (ca. 3 minuten lopen) van station Veenendaal Centrum.

Tijd: 20.00u-22.00u. Er is koffie/thee vanaf 19.30u.

Kosten: je bent uitgenodigd om een bijdrage te doen naar wat je kunt missen en naar wat het je waard is.

Aanmelding: hoeft niet.

Route vanaf station Veenendaal Centrum: steek het spoor over en loop een klein stukje langs de Kerkewijk, neem na het bejaardencentrum het fietspad naar rechts. Na ca. 50 m aan de linkerhand is het gebouwtje van de Open Geloofsgemeenschap. Kom je met de auto, dan vind je ‘Het Venster’ naast de voormalige Ritmeesterfabriek tegenover de achteringang van de Engelenburgh.

Resterende data 2017-2018:  25/5; 29/6. Na dit seizoen een nieuwe activiteit: ‘Salon chantant’ – authentieke performance (lied, verhaal, gedicht) en samenzang – start: 28 sept. 2018 in Het Venster

Alle sessies vinden plaats in Het Venster.

Lied van de Ziel op locatie: heeft u belangstelling voor een thematische sessie of vrijzinnige viering op een andere locatie, neem dan s.v.p. contact op om te overleggen over de mogelijkheden en de kosten.