Lied van de Ziel

Lied van de Ziel op locatie

Geïnspireerd door het fenomeen van de ‘Singkreise’ in Duitsland, zijn mijn vrouw Harja van de Scheur en ik in de herfst van 2010 begonnen met het maandelijkse Lied van de Ziel in Veenendaal. Zingen is in deze benadering niet een kunstvorm waarin het om prestatie gaat, ook niet alleen een emotionele uitlaatklep waarbij het puur om zelfexpressie gaat. Het samen zingen schept een sprankelende ontmoetingsruimte. Zingen als ‘basisbehoefte van de ziel’. Dat wil niet zeggen dat er geen plaats is voor luchtigheid en humor!

We zingen eenvoudige meerstemmige muziek uit allerlei delen van de wereld. Er is ruimte voor stilte, een gedicht, een tekst, verhaal, sprookje of eenvoudig ritueel. Vaak zullen liederen afkomstig zijn uit spirituele tradities, het zijn dan echter geen specifieke geloofsinhouden maar eerder universeel menselijke religieuze ervaringen die bezongen worden. Elke religieuze traditie bezingt het verlangen naar heelheid. Zingen opent het hart, verbindt ons met onszelf en elkaar.

Elke sessie staat in een bepaald thema. Voorbeelden van thema’s: ‘Water’, ‘Vrijheid’, ‘Nacht’…  Inmiddels zijn we gestopt met de maandelijkse sessies in Veenendaal.

 

Lied van de Ziel op locatie: heeft u belangstelling voor een thematische sessie of vrijzinnige viering op een andere locatie, neem dan s.v.p. contact op om te overleggen over de mogelijkheden en de kosten.