Lied van de Ziel

Lied van de Ziel op locatie

Geïnspireerd door het fenomeen van de ‘Singkreise’ in Duitsland, zijn mijn vrouw Harja van de Scheur en ik in de herfst van 2010 begonnen met het maandelijkse Lied van de Ziel in Veenendaal. Zingen is in deze benadering niet een kunstvorm waarin het om prestatie gaat, ook niet alleen een emotionele uitlaatklep waarbij het puur om zelfexpressie gaat. Het samen zingen schept een sprankelende ontmoetingsruimte. Zingen als ‘basisbehoefte van de ziel’. Dat wil niet zeggen dat er geen plaats is voor luchtigheid en humor!

We zingen eenvoudige meerstemmige muziek uit allerlei delen van de wereld. Er is ruimte voor stilte, een gedicht, een tekst, verhaal, sprookje of eenvoudig ritueel. Vaak zullen liederen afkomstig zijn uit spirituele tradities, het zijn dan echter geen specifieke geloofsinhouden maar eerder universeel menselijke religieuze ervaringen die bezongen worden. Elke religieuze traditie bezingt het verlangen naar heelheid. Zingen opent het hart, verbindt ons met onszelf en elkaar.

Inmiddels is het maandelijkse Lied van de Ziel in Veenendaal gestopt. Hieronder een overzicht van het Lied van de ziel “op locatie”.

Elke sessie staat in een bepaald thema.

Data 2024:

4 februari in Joure (PKN) (15.30u)

14 april in de Vlam Rhenen (10.30u)

9 juni in Het Venster Veenendaal (zie website van Het Venster)

16 juni Rijnkapel Amerongen (10.30u)

Lied van de Ziel op locatie: heeft u belangstelling voor een sessie op een andere locatie, neem dan s.v.p. contact op om te overleggen over de mogelijkheden en de kosten.