Zangworkshop rond Hemelvaart

Zangworkshop rond Hemelvaart 2018

9 -13 mei in Les Hirondelles

Les Hirondelles ligt helemaal vrij in het prachtige glooiende landschap van de Franse Ardennen op ca. 4 uur rijden van Utrecht. Een heerlijke locatie waar Ronald Naar al 10 jaar zangworkshops organiseert. Rond Hemelvaart geeft Ronald hier een zangworkshop.  Eind augustus volgt nog een workshop (25/8 – 1/9). Deelnemers van diverse pluimage weten Les Hirondelles elk jaar weer te vinden voor een zangvakantie: van jong tot oud(er), vrouwen én mannen, (absolute) beginners en (ver) gevorderden. Waarom ze komen (en vaak terugkomen):

“Het gaat hier zo puur om het plezier in het samen zingen en niet om de prestatie”

Jeanne en Annie scheppen een gastvrije ambiance waar je je echt thuis voelt”,

“Ronald weet een sfeer te creëren waarin iedereen zich geeft tijdens het zingen”,

“Het is zo dichtbij en je bent even helemaal uit je gewone wereld”

Zingen met Hart en Ziel

De zangworkshop heeft niet voor niets de titel ‘Zingen met hart en ziel’. “Het hart heeft redenen die de rede niet kent” formuleerde Blaise Pascal. Liederen ‘weten’ dat. In het lied luchten we ons hart. Maar ook de ziel, ongrijpbare ondergrond van al ons doen en laten, wordt aangesproken en krijgt ruimte. In het lied komt onze ziel tot spreken of misschien wel eerder tot dansen. Misschien klinkt dit wat vaag en zelfs therapeutisch… Je hoeft echter niet te vrezen, in de persoon van de workshopleider komen muziek en (levens)filosofie op een heldere, en vooral vrij-latende, manier samen. Het zorgt voor diepgang in afstemming op de steeds weer unieke groep.

Elke groep vindt in de loop van de zangworkshop een eigen repertoire met ruimte zowel voor wie extra uitdaging wil als voor wie het meer gaat om overgave aan de groepsklank. Het repertoire is gevarieerd: van uitbundig Afrikaans tot verstild Taizé. ’s Ochtends zingen we meerstemmig, ’s middags is er ‘ateliertijd’ voor wie wil, hier is ook ruimte voor eigen inbreng.

 

Zangworkshop rond Hemelvaart
Ook tijd om te luieren
Zangworkshop rond Hemelvaart
puur en smaakvol
Zangworkshop rond Hemelvaart
Zin in een klusje?