Zing een chanson in Frankrijk

Zing een chanson of luisterlied

Een vrucht van theatrale performances, chansoncursussen, sessies rond het luisterlied en veel ervaring de laatste jaren met zingen in een intieme setting

Reacties van deelnemers Zing een chanson in Frankrijk 2023

Wat vraagt het luisterlied/theaterlied van jou als performer? Klik svp op de link: Theaterlied Luisterlied

26 mei tot en met 1 juni 2024 in Buirefontaine, Aubenton, Noord-Frankrijk.

In een groep van ongeveer 10 personen bereiden we een programma voor dat we aan het eind van de week gaan uitvoeren. Een buitenkans voor een ieder die houdt van het chanson of luisterlied! Je leert nieuw repertoire kennen en je krijgt de kans om je intensief bezig te houden met interpretatie en presentatie van een lied. Bij het chanson of luisterlied gaat het niet om vocale hoogstandjes maar om het creëren van een ambiance, contact maken, afstemmen, spelen in het moment zelf. Daarom is deze workshop niet alleen geschikt voor deelnemers die graag solo een chanson vertolken maar ook voor iedereen die ‘de intimiteit van het zingen’ wil onderzoeken. Aan alle deelnemers wordt gevraagd 2 chansons of luisterliedjes (in een andere, voor jou toegankelijke taal) te kiezen, aan het begin van de workshop wordt een keuze gemaakt. Naast de individuele liederen is er ook groepsrepertoire. Je zult worden uitgenodigd om te onderzoeken wat jou kan helpen om je ‘binnenwereld’ te delen terwijl je zingt.  Dit is voor ieder een persoonlijk avontuur. Ook de presentatie krijgt aandacht: hoe leid je een lied in? We werken ’s ochtends en ’s middags. Aankomst is zondagmiddag. De start van de workshop is zondagavond. Vanaf woensdagmiddag schuift een pianist aan. Op vrijdagavond zorgen we ervoor dat er een mooi en gevarieerd programma gepresenteerd kan worden in een gezellige (laagdrempelige) ambiance.

De laatste jaren heeft Ronald veel ervaring opgedaan met het zingen in een intieme setting (bijvoorbeeld op de Intensive Care UMC Radboud of in vernieuwende ontmoetingscentra voor mensen met een haperend brein). Hij kwam er achter dat er veel overeenkomsten zijn met het performen in een kleine theatrale ambiance. Deze workshop is voor iedereen die wil onderzoeken hoe performance ruimte kan bieden aan interactie die vantevoren nog niet vast staat. Je kunt zelf kiezen voor een accent op interpretatie van een chanson/luisterlied of op ‘zingen in contact’ (zoals van belang is in een setting met kwetsbare personen maar ook relevant is in het theater).

Het verblijf is op basis van een 2p kamer (1p gebruik is mogelijk met toeslag van 7 € per nacht), ook is het mogelijk gebruik te maken van je eigen tent. Een studio alleen (of delen met een reisgenoot) behoort ook tot de mogelijkheden..  Als je een indruk wilt krijgen: neem een kijkje op de site van Buirefontaine.  Alle (vegetarische) maaltijden worden verzorgd door Chantal en René van het Centre Buirefontaine. Met dieetwensen kan rekening gehouden worden. Chantal en René zijn hebben een gastvrije instelling en zijn enthousiast over hetgeen we daar doen. De omgeving van Aubenton kun je wandelend of fietsend verkennen. Routes zijn voorhanden. Ook zijn er interessante uitstapjes te maken, bijv. naar de middeleeuwse stad Laon.

De cursusprijs op basis van 2p kamer: 825 €.  Dit is inclusief logies, workshop en alle maaltijden. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is het raadzaam om vroeg aan te melden.

Wat betreft de logies zijn er diverse vormen mogelijk. Een 2p-kamer kan als 1p-kamer geboekt worden (gemeenschappelijk sanitair). Er kan ook gekozen worden voor een studio (ingericht met eigen sanitair, keukentje, terrasje) voor 2 personen (ook te boeken voor 1 persoon). Ook is er een chalet te boeken met 2 slaapvertrekken, woonvertrek, keukentje en eigen sanitair, bovendien een terras en tuin.

Logies: mogelijkheden en prijzen

Tentje, zonder stroom (789 €)

Tent of caravan met stroom ( 801 €)

2p-kamer gebruikt als 1p-kamer (867 €)

Studio (1p) (1035 €) – nog 2 studio’s beschikbaar op 1 feb

Studio (2p) (879 € p.p.)

Chalet (1p) (1100 €) – inmiddels gereserveerd

Chalet (2p)  (912 €) – inmiddels gereserveerd