Franse Chansons

Franse Chansons

Ronald Naar (zang) en Tim Geeraedts (piano) waren in de jaren ’90 tot twee maal toe finalist van het jaarlijkse ‘Concours de la Chanson’ in de Kleine Komedie. Ook waren ze finalist in het Parijse concours ‘Vive la Reprise’.  Ze hebben de draad weer opgepakt, bij elkaar gebracht door een smeulend vuur: hun liefde voor het Franse luisterlied waarin existentiële thema’s op poëtische wijze bezongen worden. Hun eerste voorstelling was genoemd naar een (in Frankrijk wereldberoemd) chanson: Mistral Gagnant. In november 2016 ging deze in een uitverkochte Thiemeloods in première. Er kwam een tweede voorstelling ‘L’espérance folle’, ook deze trok inmiddels zowel een volle zaal in de Thiemeloods (Nijmegen) als in het Beauforthuis (Austerlitz). De derde voorstelling ‘Emmenez-moi’ ging november 2018 in première en trok volle zalen in Nijmegen, Beauforthuis en in het Haarlemmerhouttheater.

De programma’s zijn voorstellingen waarin diverse chansons, bekende en minder bekende, de revue passeren.  Bijvoorbeeld liederen van Brel, Aznavour, Ferré, Barbara en Renaud.  Ook heeft u kans op verrassende trouvailles zoals een Bretonse hymne uit de 6de eeuw of een uiterst meezingbaar drinklied…  Gaandeweg wordt het publiek als in een droom  meegenomen op een reis, een reis terug naar de kindertijd of naar toen je nog 20 jaar was… Publieksreacties op hun voorstelling ‘Mistral Gagnant’: “Een persoonlijk en tegelijk universeel verhaal”. “Bijzondere diversiteit, intiem én spetterend”. “Een programma uit één stuk, parels van chansons schitterend vertolkt”.

Luisteren?

Franse Chansons
Ronald chante Mistral Gagnant
Franse Chansons
Thiemeloods 2016
Franse Chansons
Tim Geeraedts

L’espérance folle

Werelden die vaak gescheiden blijven, ontmoeten elkaar. Bijvoorbeeld de passie van Jacques Brel naast de troostende lichtheid van Guy Béart, de meeslepende melancholie van Charles Aznavour naast de vlijmscherpe pen van Boris Vian. De titel van het programma is ontleend aan een lied van Guy Béart waarin we uitgenodigd worden steeds weer opnieuw open te staan voor de verrassingen die het leven voor ons in petto heeft. Laat u verrassen…. Luisteren naar Mon Vieux?

Boekingen

‘Mistral Gagnant’, ‘L’espérance folle’  en ‘Emmenez-moi’ zijn te boeken voor theater (kleine zaal). Ook een intiem huiskamerconcert is mogelijk. Eventueel ook solo (Ronald begeleidt zichzelf dan op gitaar).

Huisconcerten: een kennismakingsgesprek vooraf heeft onze grote voorkeur. Op deze manier kunnen we ons optimaal afstemmen.

Nieuw programma ‘Emmenez-moi’ was drie keer uitverkocht: 4 november (Thiemeloods), 11 november (Beauforthuis – Austerlitz) en 3 maart 2019 in Haarlem (Haarlemmerhouttheater). 

In juli 2019 zal Ronald bijdragen aan het bruisende Festival d’Avignon met een theatraal liedjesprogramma. 

Publieksreactie ‘L’espérance folle’

Wat heb jij ons een prachtige avond gegeven gisteravond. Wat een mooie chansons, en wat een mooie, soms ernstige, soms zeer humoristische stukjes ertussendoor. En wat weet je mooi contact met het publiek  te leggen. Ik vind het echt klasse en waande me in een theater in Parijs. Heerlijk om dat zo te kunnen beleven. Ook mijn complimenten voor de pianist. Ongelooflijk hoe gevoelig hij weet te spelen. Zeer mooie en subtiele begeleiding. Ook mooi hoe jullie beiden in de muziek opgingen, dat is far beyond “kunnen”en “kennen”.

Recensie huiskamerconcert (België)

Heel hartelijk bedankt voor de fantastische voorstelling van gisteren!
Het was gevarieerd, mooi in balans en prachtig gebracht. Vandaag regende het smsjes binnen met enthousiaste reacties.
Voor de meeste gasten was het een herontdekking maar jullie hebben zeker ook een paar nieuwe harten veroverd voor deze Franse chansons.
We waren aangenaam verrast dat jullie zoveel van onze suggesties hadden overgenomen. Het lied van Patrick Bruel is , vermoed ik zeer moeilijk om te zingen ( en te spelen?) maar het was uitstekend gezongen. Jullie nummers van Jaques Brel zijn gewoonweg perfect en met doorleefd gevoel gebracht.
Ook de variatie van instrumenten is een leuk aspect van jullie performance. Als we in punten zouden moeten beoordelen geven we 10 op 10. We zouden niet weten wat jullie nog kunnen verbeteren. Het was precies waar we van droomden.

Testimonial Ronald solo

Zeer hebben wij genoten van een live optreden van Ronald in onze tuin tgv een feestelijke verjaardagsviering. Prachtige stem, Franse chansons, prettige persoonlijkheid, kortom, een professional, die wij in portefeuille houden!

Dr.L.H.van Hulsteijn,internist.