Workshops voor koren

Koorworkshops

Voor elk koor kan het verfrissend zijn om eens op een andere wijze samen te zingen.

De muziek die ik kies is zeer toegankelijk, zelfs de meest verstokte bladlezer zingt binnen de kortste tijd mee. Als je niet aan de noten of  teksten hoeft te denken, is er ruimte voor andere dimensies van het zingen.

Altijd kies ik voor een gevarieerd repertoire waarin allerlei stemmingen voorbijkomen, van uitbundig (bijvoorbeeld Afrikaans) tot ingetogen (bijvoorbeeld Taizé). Er is altijd overleg vooraf met dirigent en/of koordelegatie. Dat is belangrijk voor de afstemming van het programma op de wensen van het koor en de dirigent. Het is mijn doel om een inspirerende bijdrage te leveren aan de ‘koorcultuur’, niet om op de stoel van de dirigent te gaan zitten, ook vanwege dit punt is overleg vooraf met de dirigent van belang.

De afgelopen jaren werkte ik met uiteenlopende koren: klassiek, pop, gemengd, wereldmuziek, barbershop. De accenten van koorworkshops verschillen: plezier, teambuilding, ontspannen en gezond zingen, presentatie, verbinding met tekst, durf en losheid, expressief zingen.

Reacties van deelnemers

“Verrassend om eens totaal nieuw repertoire zonder bladmuziek te zingen!”

“Leuk dat we allerlei presentatietips kregen die altijd toepasbaar zijn”

“Ronald is in staat om via kleine aanwijzingen mensen vrijer en expressiever te laten zingen en dat  allemaal op zo’n lichte manier met veel humor”

“Dit is zo goed voor de sfeer: je ontmoet elkaar op een totaal nieuwe manier!”

Een koorworkshop duurt vaak een dag, soms een dagdeel. Wat het thema ook is, het plezier in het ‘zingend ontmoeten’ staat centraal.

Meer informatie?  Neem contact op via de site of bel 06 44 78 43 07